Eten. Lekker, maar tegenwoordig ook bijzonder ingewikkeld. De goede adviezen vliegen je om de oren: omegavetzuren, antioxidanten, minder zout en meer vezels… Een tochtje naar de supermarkt wordt zo een lastige expeditie. Wat gooien we in ons mandje? En waarop baseren we onze keuzes? Wat weten we eigenlijk van wat we eten?

 
Op 23 mei organiseert het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren in samenwerking met het tijdschrift esta, Women Inc. en Fast Facts een talkshow over eten aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
 
Voedselepidemioloog dr. Marianne Geleijnse doet onderzoek naar de effecten van zout en omega3-vetzuren in ons voedsel. Toxicoloog prof. dr. Tinka Murk kijkt naar de risico's van kleine doses toxische stoffen uit het milieu voor mens en dier. En theoloog dr. Maaike de Haardt bestudeert alledaagse praktijken als koken en eten, en de mogelijke religieuze betekenissen. Vanuit drie vakgebieden gaan deze drie topwetenschappers onder de bruisende leiding van Sandra Rottenberg in op wat we nou eigenlijk (w)eten.
 
Een intermezzo wordt verzorgd door prof. dr. Roos Vonk, sociaal psycholoog aan de Radboud, en het maatschappelijk geluid wordt vertolkt door Bart van Opzeeland, directeur van voedselconsumentenorganisatie foodwatch.
 
programma
9:30 uur ontvangst met koffie en thee
10:00 - 11:30 uur talkshow
11:30 uur lunch
 
maandag 23 mei | Aula Radboud Universiteit Nijmegen | Comeniuslaan 2 | Nijmegen | 10.00 – 11.30