(W)EET!: registratie

(W)EET!: registratie

Registratie talkshow

Kiezen wat je eet wordt steeds ingewikkelder. De goede adviezen vliegen je om de oren: omegavetzuren, antioxidanten, minder zout en meer vezels... Een tochtje naar de supermarkt wordt zo een lastige expeditie. Wordt het de buurtsuper, de toko of de Turkse slager? Wat gooien we in ons mandje en waarom eigenlijk? Wat weten we van wat we eten?

Onder de bruisende leiding van Sandra Rottenberg gaan drie topwetenschappers en de directeur van Foodwatch in op wat we nou eigenlijk (w)eten. Voedselepidemioloog dr. Marianne Geleijnse (WUR) onderzoekt de effecten van zout en omega3-vetzuren in ons voedsel op onze gezondheid. Toxicoloog prof. dr. Tinka Murk (WUR) kijkt naar de risico’s van kleine doses toxische stoffen uit het milieu voor mens en dier. En theoloog dr. Maaike de Haardt (RUN) bestudeert alledaagse praktijken als koken en eten, ende mogelijke religieuze betekenissen. Als vierde gast schuift Bart van Opzeeland aan, directeur van voedselconsumentenorganisatie Foodwatch. En ook Roos Vonk, hoogleraar Sociale Psychologie (RUN), levert een bijdrage aan ons (w)eten. 


maandag 23 mei 2011 | 10.00 - 12.00 | Aula Radboud Universiteit Nijmegen | Comeniuslaan 2 | Nijmegen