Bettina Speckmann: modellen, kaarten en beweging

Video

Modellen, kaarten en beweging

Meetkundeles voor computers

Als we naar computer graphics kijken, een game spelen of onze GPS gebruiken, denken we aan het volgende level of de snelste weg naar onze bestemming. We kunnen ons de wereld die ten grondslag ligt aan deze complexe technologieën nauwelijks voorstellen. Theoretisch informaticus Bettina Speckmann werkt in deze abstracte wereld. Haar onderzoek naar computationele geometrie en algortimen maakt ons leven makkelijker, veiliger en begrijpelijker.

Onderzoeker

Bettina Speckmann

Bettina Speckmann (1972) werkt op het snijvlak van wiskunde, informatica en cartografie. Haar achtergrond is in de geometrische algoritmiek, een onderzoeksgebied dat zich bezighoudt met abstracte meetkundige berekeningsproblemen. Zij is gespecialiseerd in de toepassing van de geometrische algoritmiek in de cartografie en geografische analyse. Ze vervult bijvoorbeeld een leidende rol in een Europees interdisciplinair project over de analyse en visualisatie van ruimtelijk bewegende objecten zoals vogels, voetgangers en voertuigen. Speckmann heeft in vier landen gewerkt, waardoor ze een brede kijk op wetenschap en universitaire structuren heeft.

Instituut

  • De Jonge Akademie
  • Technische Universiteit Eindhoven

Credits

redactie: Marieke Aafjes; camera & montage: John Treffer; grafische elementen: SproetS; muzikale elementen: Daan van West