Patiëntenvoorlichting

Patiëntenvoorlichting


Fast Facts vindt goede communicatie voor patiënten belangrijk en heeft een videoformat ontwikkeld dat aansluit op de patiënt: de audiovisuele behandelroute. Patiënten die voor een behandeling of onderzoek naar het ziekenhuis komen, kunnen zich op deze manier vooraf orienteren en weten beter wat ze te wachten staat. Dit geeft de patient een rustig gevoel en kan misverstanden, bijvoorbeeld over een begrip als nuchterheid, voorkomen.

In de Fast Facts Behandelroute wordt de patiënt welkom geheten op de desbetreffende ziekenhuis-afdeling.  Met een verpleegkundige van het ziekenhuis volgen we de gehele behandeling. De patiënt krijgt toegankelijke informatie over de werking van de afdeling en het onderzoek, eventueel inclusief een demonstratie van de betreffende behandeling door de arts.

De expertise van het ziekenhuis en de desbetreffende afdeling staat centraal bij de totstandkoming van de video’s. In de video’s wordt de medische, maar ook de noodzakelijke psychologische en administratieve informatie verwerkt. 

Fast Facts adviseert bij het opzetten van een gestructureerde audiovisuele aanpak van patiëntenvoorlichting.

Behandelroute Colonoscopie voor Medisch Centrum Alkmaar
Wat staat je te wachten als je een onderzoek krijgt van je dikke darm, ook wel colonoscopie genoemd? In deze video nemen we je stap voor stap mee door de procedure zoals die in het Medisch Centrum Alkmaar wordt uitgevoerd.

Colonoscopie Medisch Centrum Alkmaar from Fast Facts on Vimeo.