Jasmijn Snoijink

Op mijn vijftiende wist ik dat ik wilde gaan studeren. De studierichting maakte me niet zoveel uit, wel wat ik ermee wilde gaan doen: schrijven over wetenschap! 

Na een reis van Caïro naar Kaapstad begon ik met Film & Televisiewetenschappen aan de UvA. Ik koos de specialisatierichting Nieuwe Media, studeerde af en heb toen een paar jaar als organisator van bijeenkomsten en congressen rond maatschappelijke ICT vraagstukken in Den Haag gewerkt. Een bijzondere en leuke kennismaking met de wereld van Nieuwspoort en alle organisaties die zich rond de Tweede Kamer bewegen.

Toch miste ik het maken van verhalen. Ik meldde me aan voor de masteropleiding Journalistiek en Media aan de UvA, audiovisuele variant. Binnen de opleiding maakte ik een video over taalverloedering, of eigenlijk over de verandering van taal met Pieter Muysken, hoogleraar Algemene Taalwetenschap. Ik was verkocht: wetenschapsjournalistiek in de vorm van video's had de toekomst. Na een periode bij Hoe?Zo! radio en een aantal heel uiteenlopende freelance klussen, startten we in 2009 vanuit de Mediaridders het project Fast Facts op. Het project werd een productiehuis dat naast video’s ook programmaformats, talkshows, debatten en artikelen rondom en over wetenschap produceert.

Achtergrond en publicaties